Wednesday, February 19, 2014

Pad Thai

Ingredients
2tbsp chopped coriander
1 red thai chilli, deseeded and finely choopped
4 tbsp vegetable oil
250g raw tiger prawns, peeled
4 shallots, finely chopped
1 tbsp sugar
4large eggs, beaten
2 tbsp oyster sauce
1 tbsp Thai fish sauce
Juice of 1 lime
350g flat rice noodles, cooked according to packet instructions
250g beansprouts
4 spring onins, sliced
115g unsalted roasted peanuts, coarsely chopped
1 lime, cut into 4 wedges to serve
Method
1. Mix together coriander, chilli and vegetable oil. Heat half the mixture in a wok. add the prawns and stir fry for 1 minute. Remove and set aside.
2. Add the remaining herb oil to the wok and stir fry the shallots for 1 minute. Add the sugar and the eggs and cook for 1 minute stirring frequently to scramble the eggs as they begin to set.
3. Stir in the oyster sauce, fish sauce, lime juice, noodles and beansprouts and return the prawns   to the wok. stir fry for 2 munutes or until piping hot.
4. To serve,, divide between 4 individual bowls, scatter the remaining peanuts on top and add a lime wedge.
រូបភាពដកស្រង់
Pad Thai

ឆាដើមខាតណាប្រេងខ្យង

គ្រឿងផ្សំ
ដើមខាតណាបកសំបកចេញ មឺមខ្ទឹមហាន់ជាបន្ទះ ទឹកប្រេងខ្យង អំបិល ស្ករស ប្រេងឆា ម្ទេស។
វិធីធ្វើ
ដាក់ដាំខ្ទះក្តៅចាក់ប្រេងឆាចូល រួចបង់មឺមខ្ទឹម ម្ទេសចូល លីងអោយឈ្ងុយ ចាក់ដើមខាតណាចូល (បើកភ្លើងខ្លាំង)។ ដើមខាតណាឆ្អិន បង់អំបិល ស្ករស​ ទឹកប្រេងខ្យង ភ្លក់រស់ជាតិតាមចំណូល។
1723003_1412113985703592_345474634_n

Gari Ginger Pickles

Ingredient
120g fresh ginger
1/2 cup rice vinegar
1/4 cup extra light maple syrup or mirin
1/2 tsp salt
How to do
1. Peel the ginger andd thinly slice with the frain.
2. Combine the rice vinegar, maple syrup and salt in a large bowl.
3. Bring a large pot of water to a boil and blanch the ginger for 50 seconds. If you can find tender new-crop giner, blench for only a few seconds. Remove the slices with a skimmer and drain for few seconds, then immediately transfer to the bowl of pickling liquid. Let cool to room remperature.
4. The ginger pickles can be eaten soon after cooling, but they are tastier after a day or two in ther refrigerator. They will keep about two to three months refrigerated in a clean container.
រូបភាពដកស្រង់
Gari_ginger

ឆាគ្រំសមុទ្រTahong

គ្រឿងផ្សំ
គ្រំសមុទ្រលាងអោយស្អាត ខ្ញីហាន់ជាសរសៃ ខ្ទឹមក្រហមហាន់ជ្រុងៗ ខ្ទឹមសរចិញ្ចាំម ស្ពៃជើងទា(មិនបាច់ដាក់ក៏បាន) អំបិល ស្ករស ទឹកត្រី ម្រេច ទឹក ប្រេងសណ្តែក​ គល់ស្លឹកគ្រៃ។
វិធីធ្វើ
ដាក់ដាំខ្ទះអោយក្តៅចាក់ប្រេងសណ្តែកចូល រួចបង់មឺមខ្ទឹមសរ ខ្ញី គល់ស្លឹកគ្រៃ លីងបន្ទាប់មកចាក់ខ្ទឹមក្រហមចូល ទុក១នាទី ទើបចាក់គ្រំសមុទ្រ គ្រប់ទុកប្រហែល ៤ទៅ៥នាទី ទើបចាក់ទឹកចូលល្មម រួចបង់អំបិល ម្រេច ទឹកត្រី ស្ករស​ គ្រប់ទុកអោយពោះ ទើបបង់ស្ពៃជើងទាចូល​ ទុកប្រមាណរហូតដល់ស្ពៃឆ្អិន រួចភ្លក់រស់ជាតិតាមការចូលចិត្ត។
ចំណាំ : ពេលចាក់ទឹកចូលក្នុងឆាគ្រំ រហូតដល់ បង់ស្ពៃចូល កុំកូរ រឺជ្រួយក្នុងឆា។
រូបភាពដកស្រង់
Tahong_thumb

ឆាមីសួ

គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក មីសួដាក់ត្រាំទឹក បង្គារក្រៀមត្រាំទឹក យីហ៊ឺក្រៀមត្រាំទឹក ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរត្រាំទឹក  ពពុះសណ្តែកត្រាំទឹក ផ្សិតក្រៀមត្រាំទឹក ប្រេងខ្យង ប្រងឆា ខ្ទឹមស ម្រេច​ ស្ករស ទឹកត្រី  អំបិល  ។
វិធីធ្វើ
ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងឆាចូល បង់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំចូលលីងអោយឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់ជ្រូកលីងអោយឆ្អិន ដាក់ទឹកត្រី អំបិល ម្រេច  ស្ករស និង​ប្រេងខ្យងចួល រួចដាក់ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ  ពពុះសណ្តែក   ផ្សិតក្រៀម  យីហ៊ឺ និង​បង្គារក្រៀមចូលជាមួយគ្នា។ ឆាប្រហែល២ទៅ៣នាទី ទើបចាក់មីសួចួល រួចឆាច្របល់ចួលគ្នាជាការស្រេច។​ រស់ជាតិតាមចំណូល។
រូបភាពដកស្រង់
1618

ឆាក្តាមម្រេច

គ្រឿងផ្សំ
ក្តាមស្រែលាងបកពោះនិងកាត់ជាពីរកំណាត់ អំបិល ម្រេច មឺមខ្ទឹមចិញ្ចាំម ប្រេងសណ្តែក ស្ករស ទឹកត្រី។
វិធីធ្វើ
ដាំខ្ទះអោយក្តៅបងមឺមខ្ទឹមចូល លីងអោយឈ្ងុយទើបចាក់ក្តាមចូល បង់អំបិល ទឹកត្រី ម្រេចចូល រួចលីងចុះឡើង រួចគ្រប់ទុកប្រហែល៥នាទី (បើកភ្លើងតិចៗ)។ ក្តាមឆ្អិន បង់ស្ករស រួចភ្លក់មើល រស់ជាតិ ប្រៃផ្អែមហិល។
???????????????????????????????

ឆាសណ្តែកបារាំង (snow peas)

គ្រឿងផ្សំ
សណ្តែកបារាំង សាច់គោហាន់បន្ទះស្តើងៗ អំបិល ស្ករស ម្រេច ទឹកប្រេងខ្យង មឺមខ្ទឹម ខ្ទឹមក្រហម
វិធីធ្វើ
សាច់គោយកមកប្រលាក់ជាមួយមឺមខ្ទឹមចិញ្ចាំម​ អំបិល ស្ករស ម្រេច ទឹកប្រេងខ្យង ទុក១៥នាទី ទៅ៣០នាទី។
ដាក់ដាំខ្ទះអោក្តៅចាក់ប្រេងចូលរួចដាក់មឺមខ្ទឹមចិញ្ចាំមចូល លីងអោយឈ្ងុយចាក់ខ្ទឹមក្រហមចូល(ហាន់ជ្រងៗ) លីងប្រហែល៣០វិនាទីចាក់សាច់គោប្រលាក់ចូល។​ ឆាសាច់ជិតឆ្អិន ទើបចាក់សណ្តែកបារាំងចូល។ ឆាប្រហែល ៣ទៅ៤នាទីសណ្តែកឆ្អិន ចាក់ទឹកប្រេងខ្យង ប្រហែល២ស្លាបព្រាបាយ រួចភ្លក់រស់ជាតិតាមចំណូល។​
Snow peas is real yummy, You should try it ;)!
CAM01671-1
Snow peas
CAM01668
CAM01674-1

ឆាបង្គាផ្អែមហិលជាមួយការ៉ុតនិង​Celery

គ្រឿងផ្សំ
បង្គា ការ៉ុត Celery អំបិល ស្ករស ប្រេងសណ្តែក មឺមខ្ទឹមចិញ្ចាំម ទឹកត្រីកោះកុង រឺទឹកជ្រលក់មាន់។
វិធីធ្វើ
ដាក់ដាំខ្ទះអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងចូល រួចដាក់មឺមខ្ទឹមលីងអោយឈ្ងុយចាក់បង្គាចូល បង់អំបិល ស្ករស រួចទុកអោយបង្គា៧០%ឆ្អិន ទើបចាក់ការ៉ុតចូល។ ពេលការ៉ុតឆ្អិន ដាក់celery ចូល​ ឆាចុះឆាឡើងបន្តិចចាក់ទឹកត្រីកោះកុងចូល រួចភ្លក់រស់ជាតិតាមចំណូលចិត្ត។
1526662_1407285492853108_298986429_n

ស្ងោរដំឡូងបារាំងការ៉ុតcelery

គ្រឿងផ្សំ
ដំឡូងបារាំង ការ៉ុង celery​ សាច់មាន់ បង្គា ប្រហិត មឺមខ្ទឹម អំបិល ស្ករស ម្រេច។
វិធីធ្វើ
ដាំទឹកអោយពុះ បង់មឺមខ្ទឹម អំបិល សាន់មាន់ បង្គាចូល ទុករហូតដល់ពុះបង់ដំឡូងបារាំង ការ៉ុង ចូល។ រង្ងាស់អោយដំឡូងការ៉ុតឆ្អិន ទើបបង់ celery និង​ ប្រហិតចូល បន្ទាប់មក បង់ម្រេច ស្ករស។​ ដាក់រស់ជាតិតាមចំណូលចិត្ត។
CAM01636-1
+ ដំឡូងបារាំង ការ៉ុត និង​celery
CAM01639-1
+សាច់មាន់ ប្រហិត និង បង្គា
CAM01645

Nanana, Raspberry & Macadamia bread

Ingrediant
  • 3/4 cup Coles Brand Caster Sugar
  • 1/4 cup Buttermilk
  • 2 Eggs, lightly beaten
  • 1/4 cup Light Olive Oil
  • 1 1/3 cups Self-Raising Flour
  • 1/3 cup Macadamia Nuts, toasted, chopped
  • 1/2 tsp Coles Brand Ground Cinnamon
  • 125 g Fresh Raspberries
  • 1 tbsp Icing Sugar, to dust
Method
  1. Preheat oven to 180°C or 160°C fan. Grease a 12cm x 21cm loaf pan. Line the base and 2 long sides with baking paper, allowing the sides to overhang by 4cm.
  2. Combine the banana and sugar in a large bowl. Stir in buttermilk, eggs, and oil. Add flour, macadamias and cinnamon. Stir until combined. Gently fold through raspberries.
  3. Spoon into prepared pan, smoothing the top. Bake for 1 hour or until a skewer inserted in the centre comes out clean. Stand in pan for 5 minutes, then turn onto a wire rack to cool completely.
  4. Dust with icing sugar
    banana-raspberry-macadamia-bread
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

No comments:

Post a Comment